Tak fordi du kikkede forbi min blog, du må meget gerne lægge en kommentar :-)
Eller hvis du har et spørgsmål kan du skrive til mig på
Mail adressen bagkagemedsjovogballade@gmail.com






torsdag den 23. juli 2015

Træstammer

 
Træstammer
 
 
marcipan
flormelis
smeltet chokolade
 
 
 
rul marcipanen tyndt ud, men lidt flormelis, til en rektangel form
rul trøffel dejen ud til en lang tyk pølse
nu lægges trøffel pølsen oven på marcipanen, som så gerne skulle nå rund om den
skær nu marcipanrullen i passene stykker og dyp enderne i smeltet chokolade 

Trøfler

Trøfler
 
wienerbrødsrester og evt. kagerester
hindbær marmelade
kakao
rom essens
 
 
Denne opskrift er lidt på slum. da det er forskellig hvor mange rester du har :-)
 
Skær wienerbrødet i grove stykker, kom det i din rørmaskine, brug spartlen i rørmaskinen.
Til dem der ikke ved hvad jeg mener er der 3 ting du kan sætte i rørmaskinen
1. piskeriset 2. dejkrogen og 3. spartlen( som man ikke bruger så tit, men den er god til det her:-)
 
lad massen køre et stykke tid, til det er helt smuldret
 
kom et par tsk./spsk. marmelade i og 1 tsk./spsk. kakao
en sjat rom essens
 
lad det hele køre lidt, til en fast masse
 
smag til, til du rammen den smag du syntes om
 
rulle massen en kugler, som kan rulles i forskelige drys efter ønske 
 
 

gumpaste passion flower

 Gumpaste passion flower
jeg var lige på et hurtig kursus i denne blomst Alan Dunn stil




onsdag den 22. juli 2015

Koldskålscheesecake



Koldskålscheesecake

Opskriften giver 6-8 STK.

Ingredienser:

150 g kammerjunkere
40 g smør
20 g. Marabou chokolade med lakrids
 
Ostecreme:
2 blad husblas
300 g flødeost
1,5 dl kærnemælk
1 tsk vaniljesukker
3 spsk flormelis
0,75 dl piskefløde

 
Topping:
150 g rabarber
150 g jordbær
75 g sukker
 
Fremgangsmåde:

Smelt smørret. Knus kammerjunkerne med fingrene og hæld det smeltet smør over og bland godt. Afkøl det. Hak chokoladen og blandet sammen med kammerjunker massen

Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min.

Rør flødeosten med kærnemælk, vaniljekorn og flormelis.
Varm fløde op i en lille gryde.
Knug husblassen fri for vand og opløs den i den lune fløde.
Hæld fløden i ostecremen.

Fordel lidt af det afkølede kagesmuldre i seks til otte glas. Hæld cremen over og stil på køl i ca. 1 time.
Skrald de renset rabarber og skær dem i tynde skiver, sammen med jordbærrene . Kom rabarberne i en gryde med sukker og lad det koge langsomt op, jævn evt. med lidt marzena, tilsæt de frisk skiver jordbær og Afkøl med det samme.



Pynt cheesecaken med frugttopping før servering.