Koldskålscheesecake
Opskriften giver 6-8 STK.
Ingredienser:
150 g kammerjunkere
40 g smør
20 g. Marabou chokolade med lakrids
Ostecreme:
2 blad husblas
300 g flødeost
1,5 dl kærnemælk
1 tsk vaniljesukker
3 spsk flormelis
0,75 dl piskefløde
Topping:
150 g rabarber
150 g jordbær
75 g sukker
Fremgangsmåde:
Smelt smørret. Knus kammerjunkerne med fingrene og hæld det smeltet smør over og bland godt. Afkøl det. Hak chokoladen og blandet sammen med kammerjunker massen
Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min.
Rør flødeosten med kærnemælk, vaniljekorn og flormelis.
Varm fløde op i en lille gryde.
Knug husblassen fri for vand og opløs den i den lune fløde.
Hæld fløden i ostecremen.
Fordel lidt af det afkølede kagesmuldre i seks til otte glas. Hæld cremen over og stil på køl i ca. 1 time.
Skrald de renset rabarber og skær dem i tynde skiver, sammen med jordbærrene . Kom rabarberne i en gryde med sukker og lad det koge langsomt op, jævn evt. med lidt marzena, tilsæt de frisk skiver jordbær og Afkøl med det samme.
Pynt cheesecaken med frugttopping før servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar