Amerikansk applepie med marcipan
Bund
140 gram blødt smør
225 g. mel
60 g. sukker
1 æg
Fyld:
5-6 æbler i tern
120 g. sukker
2 spsk. mel
1 tsk. kanel
200 g. revet marcipan
toppen:
100g. sukker
100 g. mel
70 g. smør
Bund:
bland alle ingredienser sammen.
Tryk dejen ud i en tærteform, så bund of sidder er dækket
Fyldet:
Skræl æblerne og skær dem i små tern
bland sukker, mel og kanel sammen, og drys over æblerne
læg fyldet i tærteformen sammen med marcipanen
toppen:
Sukker og mel blandes
Smør hakkes heri. blandes til en smuldredej med en elmixer(brug ikke fingerne)
Drysses over fyldet
Bages i varmluftovn ved 175 grader i ca. 60 min.
serveres med karmelsauce og evt. is eller flødeskum
Ingen kommentarer:
Send en kommentar