Tak fordi du kikkede forbi min blog, du må meget gerne lægge en kommentar :-)
Eller hvis du har et spørgsmål kan du skrive til mig på
Mail adressen bagkagemedsjovogballade@gmail.com






lørdag den 7. oktober 2017

Macarons med appelsin ganache


Macarons med appelsin ganache

Macarons
120 g. æggehvide stuetemperatur
80 g. sukker
120 g. mandelmel
220 g. flormelis
Evt. et par dråber frugtfarve

Først blandes mandelmel og formelis og passeres igennem en sigte – dette trin må ikke springes over!
Æggehvider uden det mindste spor af blomme i dem, de hældes i en ren skål sammen med sukker og piskes til en tyk og blank marengsmasse, hvilket tager 4-5 minutter. 
Herefter vendes flormelis og mandelmel forsigtig i marengsmassen af tre omgange. Massen skal være glat og skinnede, tilsæt evt. frugt farve
Massen hældes op i en engangssprøjtepose, så er du fri for at brugen en tyl, du klipper bare et lille hul
Jeg tegnede små cirkler på bagepapir på ca. 3 -3,5 cm i diameter. Min erfaring siger at macarons bliver pænes hvis du holder sprøjteposen i miden af cirkel og trykker fast og jævn til massen når ud til strengen, så går du videre til de næste.
Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad kagerne „tørre” ved stuetemperatur ca. 1 time. Varm ovnen op til 180 grader varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader og bag kagerne  i 12 -15 min. Lad dem afkøle på pladerne og flyt dem over på en rist. Hvis de sidder fast, så læg bagepapiret på et fugtigt viskestykke, til de løsner sig.
Tip
mandelmel er fint malet, smuttede mandler. Det kan du selv
lavet ved at tørre de smuttede mandler på en bageplade i ovnen i
175 grader i ca. 15 min. køles af
males til fint mel i foodprocessor eller kaffemølle



appelsin ganache:
½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
50 g smør
appelsin skal fra 1 appelsin
evt. frugtfarve

kog fløde, smør og chokolade lidt op til det hele smelter, køles ned
når det er kold tilsættes appelsin skal og piskes op med en elpisker til en bliver luftig
den sprøjtes på macaronsene

velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar