Kæmpe hjemmelavet kanelsnegle
Dej:
25 g. gær
2½ dl lunt mælk
25 g. gær
2½ dl lunt mælk
2 æg
1/4 tsk. kardemomme
1/4 tsk. kardemomme
50 g. sukker
mel
Den lune mælk hældes over gæren, tilsæt æg, sukker,
kardemomme og mel til det bliver en god blød dej.
dejen hæver ca. 45 -60 min til den er ca. dobbelt størrelse
Kagecreme:
1 æg
50 g. sukker
2½ dl mælk
4 tsk. mel
vaniljesukker efter smag
kog 1½ dl mælk op
pisk æg, sukker, vanilje, mel og 1 dl mælk til en tyk dej hæld
det op i det kogende mælk og giv det et opkog til det bliver tyk.
Sæt cremen i køleskabet eller fryseren til cremen er kold.
Remonce:
150 g. rørsukker
100 g. smør
3 tsk. kanel
rørsukker, kanel og smør piskes glat
Rul dejen ud i en rektangel
smør først remoncen på og så cremen
rul dejen til en pølse
skær pølsen ud i passende stykker
husk at trække dejsnippen unden bunden på sneglen,
så sneglen ikke ruller sig ud under bagningen.
Sneglene bages ved 175 grader i 15 -18 min
serveres lune
god appetit :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar