Appelsin mousse
1 portion til 1 lag i Ø 20-22 cm.
2,5 dl fløde
0,75 dl appelsiner( 2-3 appelsiner
1-2 tsk. revet appelsinskal
0,3 dl. pasteuriseret æggehvider( 1 æggehvide)
1 bæger pasteuriseret æggeblomme ( 2 æggeblommer)
50 g. sukker
½ tsk. vanilje pulver
1 spsk. citron saft
3,5 blad husblas
udblød husblassene i koldt vand i ca. 10 min
kog appelsin, sukker, citronsaft, ½ dele af appelsinskallen op,
tilsæt de vredet husblassene, lad det køle af.
pisk fløden og tilsæt æggeblommerne, resten af appelsinskallen og vaniljepulveret.
pisk æggehviderne stive
tilsæt flødemassen lidt efter lidt til appelsin saftenog vend tilsidst æggehvideren i
sæt på køl
Ingen kommentarer:
Send en kommentar