Æbletærte m. Saltkaramel
140 gram blødt smør
225 g. mel
60 g. sukker
1 æg
Fyld
6-7 skrællet æbler i tern
Ca. 50 g. Sukker
1 tsk. Vanilje sukker
Saltkaramel
0,4 dl. Sukker
0,25 dl. Sirup
0,25 dl. Vand
0,4 dl. Fløde
40 g. Smør
Lidt grov salt
Tærtebund: bland det hele sammen, sættes på køl.
1 time efter rulles dejen ud og den lægges i tærteformen
Bages ca. 10 min ved 175 grader
Drys lidt kanel sukker på bunden
Fyld: skræl æbler og skær dem i tern, de hældes i en gryde med sukker og vanilje sukker, det koges let møre
Fyldet hældes på tærtebunden ovenpå hældes salt karamellen
Bages ved 175 grader i ca. 50 min
Servers med creme fraiche eller pisket fløde
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar