Kirsebær-Lakrids bolsje
grundopskrift
0,75 dl vand
0,75 dl. glucose sukker
2,5 dl. sukker
kirsebær-lakrids smag:
1,5 tsk lakrids pulver
3 tsk salmiak pulver
0,5 ml anis olie
2 ml. kirsebær aroma
lidt sort farve
ting du skal bruge:
gryde
termometer
bolsjemåtte
bolsjeskraber
bolsje hansker
olie
smør måtte, skraber og hansker med olie
afmål aroma, bland lakrids og salmiak pulver sammen , så der er klar til brug
Det hele blandes sammen i en gryder og varmes op til 165 grader
tages af kogepladen og hældes ud på en bolsjemåtte.
bland lakridsblandingen i massen
tilsæt aroma og farve
massen æltes med måttekanten eller plastik skaberne,
da den er for varm at røre ved
når massen er blandet rigtig god og kølet lidt af,
kan den klippes til bolsje eller også kan ud rulle i til en lang pølse, køles mere af og så hakkes/skæres i stykker med en skarp kniv.
velbekommer
Ingen kommentarer:
Send en kommentar