Pæretærte med marcipan og chokolade
Bund
140 gram blødt smør
225 g. mel
60 g. sukker
1 æg
Fyld:
4-6 pære i skiver
100g. sukker
200 g. revet marcipan
100 g hakket mørk chokolade
toppen:
100g. sukker
100 g. mel
70 g. smør
Bund:
bland alle ingredienser sammen.
Tryk dejen ud i en tærteform, så bund of sidder er dækket
Fyldet:
Skræl pære og skær dem i tynde skiver
læg 1/2 del af marzipan og chokolade i bunden
Læg pære på og drys resten af marzipan og chokolade plus sukkeret oven på.
toppen:
Sukker, smør og mel blandes til en smuldredej
med en elmixer(brug ikke fingerne)
Drysses over fyldet
Bages i varmluftovn ved 175 grader i ca. 60 min.
serveres med creme fraich, vanilje is eller piskefløde
velbekommer :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar